maanantai 5. maaliskuuta 2012

Persujen ideologinen jytky oli tussahdus

Viimeinen naula ideologiseen arkkuun saatiin, kun eurovision laulukilpailuihin Suomen edustajaksi valittiin ruotsinkielinen laulelma. Aikaisempi tappio saatiin, kun presidenttiehdokas, joka oli julki homo ja jolla oli maahanmuuttajataustainen kumppani pesi mennen tullen perussuomalaisten ehdokkaan. Perussuomalaisten kannalta ongelmallista on myös keskustelu siitä, kuka saa puolustaa Suomea. Kyllä sotaveteraanit, jollainen isäni oli, olisivat ylpeitä myös ruotsinkielisten kyvystä puolustaa isänmaata ja sen pitäisi kelvata myös nykyajan ”fennofiileille”. Rikollista sen sijaan on hyysätä puolueissa väkivallan ja jopa murhien kannattajia. Ne ajat olivat 30-luvulla, niitä aikoja eletään Syyriassa, niitä aikoja ei tarvita Suomeen.

Vastakkainasettelun poliittisista seurauksista muistan tapauksen, kun forssalainen kansanedustuja, sama nainen, joka sanoi Paavoa söpöksi, nosti profiilia laittamalla maaseutu- ja kaupunkiväestöä vastakkain uhoamalla maalaisten elämisestä kaupunkilaisten kustannuksella. Seurauksena oli, että seuraavissa vaaleissa ko. henkilö tipahti eduskunnasta – demareja äänestäneet elintarviketyöläiset näkivät tarkemmin maaseudun ja kaupungin kohtalonyhteyden.

Suuri jytky ei ollut perussuomalaisten saavutus. Yhtenä syynä oli toisen puolueen, joka myös hyysää rikollista toimintaa, naisten aggressiivinen puuttuminen suomen kieleen ja tiettyjen neutraalien sanojen kieltäminen ja rikosilmoitukset lausumista, jotka olisi pitänyt ottaa kansalaiskeskusteluun oikeusprosessien asemasta.

Vieläkään ei ole myöhäistä aloittaa emansipatorista (ennakkoluuloista vapauttavaa) keskustelua – kansalaisten oikeustaju ja lainsäädäntö sekä käytännön toimet on saatava vastaamaan toisiaan. Tämä koskee kieltä, käyttäytymistä, maahanmuuttoa, eläinten oikeuksia jne. Asenne, nyt heti kaiken on muututtava sellaiseksi kuin minä ajattelen, ei johda mihinkään tai johtaa korkeintaan eripuraan ja väkivaltaan.

Oppi on ehkä siinä, että Suomessa politiikka ei voi perustua eri kansanryhmien vastakkainasetteluun. Saattaisin liittyä perussuomalaisiin, jos siellä karsittaisiin rönsyt pois ja keskityttäisiin peruspolitiikkaan. Vihreisiin liittymisen esteenä on puolueen elitistisyys – me tiedämme kaiken paremmin kuin sinä – tämä koskee varsinkin maaseudulla asuvaa väestöä.

Ei kommentteja: